Перший гастрономічний фестиваль

13 жовтня 2018 року, вперше на Долинщині відбудеться гастрономічно-етнографічний фестиваль «Бульбяні пироги бойківські». В програмі фестивалю: майстер-класи по приготуванню старовинних бойківських страв, заварювання карпатських трав’яних чаїв, повчальні розповіді про корисні властивості лікарських трав та грибів, дегустація питних медів та овечих сирів, виступи місцевих колективів та бойківських «троїстих» музик, майстер – клас по куванню монет, катання на конях та ще багато цікавого!
Гостинно запрошуємо відчути бойківську гостинність, скуштувати на смак старовинні страви та познайомитись з традиціями бойківського етносу.
Приватна садиба «Дарваїв кут» запрошує!

Програма фестивалю

Локація 1
10:00 – відкриття фестивалю, зустріч учасників.
10:05 – вітальне слово Оксани Клебан, власниці садиби «Дарваїв кут», голови Відокремленого підрозділу Спілки сприяння сільського зеленого туризму України в Івано-Франківській області.
10:15 – вітальний виступ Олени Щербань – провідної популяризаторки української народної культури, засновниці фестивалю «Борщ у глиняному горщику» на Полтавщині.
10:30 – майстер-клас по приготуванню бульбяних пирогів від бойківських господинь району під народні бойківські співанки.
11:15 – дегустація бульбяних пирогів в асортименті.
12:00 – майстер – клас по приготуванню старовинної бойківської страви «галушки на молоці», дегустація.

Локація 2
13:00 – 21:00 – виступи місцевих колективів та бойківських «троїстих» музик.
13:00 – 20:00 – майстер – клас по куванню монет. Розповідь про старовинні вироби
ковалів с. Велдіж (с. Шевченкове).
13:00 – 20:00 – атракція «катання на конях» німецької спортивної породи. Спілкування з свійськими тваринами (вівці, кози, коні).
13:00 – 20:00 – дегустація питних медів та мед продуктів.
13:15 – майстер – клас по приготуванні бойківських трав’яних чаїв.
14:20 – розповідь про лікувальні властивості грибів «Чудо лікар». Дегустація.
15:00 – приготування стародавньої бойківської страви на вогні «Токан».
15:30 – дегустація бойківських трав’яних чаїв.
16:00 – дегустація овечого сиру (4 види). Розповідь про корисні властивості овечого молока та сиру.
16:30 – дегустація та розповідь про лікувальні властивості грибів «Чудо лікар».
18:00 – дегустація стародавньої бойківської страви «Токан».
18:00 – 20:30 – народні гуляння, страви на мангалі.
20:00 – запалення бойківської ватри.
21:00 – закриття фестивалю.

Наші контакти
_______________________________
*Можливі зміни у програмі.